Gedragstherapie voor katten

Soms  kan het gedrag van katten in huis een probleem vormen. Voorbeelden hiervan zijn sproeien, onzindelijkheid, agressie naar mensen of andere katten, aan meubels krabben, obsessief gedrag zoals overmatig likken of staart jagen, angst/stress.

Soms is gedrag van katten gewoon natuurlijk gedrag maar wordt het door hun eigenaren als een probleem ervaren.

In al deze gevallen kan gedragstherapie een oplossing bieden. Iedere kat en situatie is uniek dus als gedrags therapeute ga ik aan de slag om voor uw kat en situatie een pasklare oplossing te zoeken. Dit gebeurt door een analyse van het probleemgedrag te maken. Dit gebeurt door middel van een vragenlijst en een huisbezoek. Op basis hiervan wordt een diagnose gesteld, waarna in overleg met u een stappenplan gemaakt wordt om daarmee het gedrag van uw kat te veranderen. Soms is er sprake van een medisch probleem en daarom werk ik als gedragstherapeute ook samen met uw dierenarts.

Ook het geven van voorlichting behoort tot een van mijn taken als gedragstherapeute. Heeft u vragen over de opvoeding van uw kitten? Wilt u weten hoe het zit met de leeftijd waarop kittens het beste hun moeder kunnen verlaten? Wilt u weten hoe u uw kat het beste kunt voorbereiden op de komst van een kindje? Wilt u een kat erbij en weet u niet hoe u dat aan moet aanpakken? Ook voor dit soort vragen kunt u bij ons terecht.

 

Een gedragsconsult, inclusief huisbezoek, behandelingsplan en begeleiding kost Naf. 150,-